Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Anne Arundel schools superintendent dubblar ner på personligt lärande trots statlig ökning i COVID-fall

I ett brev till studenter, föräldrar och personal på onsdag kväll, Anne Arundel County Public Schools Superintendent George Arlotto upprepade att systemet avser att öppna igen personligen som planerat när eleverna återvänder till lektioner från vinteruppehållet på måndag, trots stigande koronavirusfall och sjukhusvistelser.

”Det bästa sättet att hjälpa våra elever att fortsätta sin comeback från störd instruktion är att ha dem i våra klassrum framför våra fantastiska lärare och personal varje dag, och vi gör allt vi kan för att behålla den kursen”, skrev Arlotto.

Inför semestern hade Maryland listat utbrott av COVID-19 på mer än 50 offentliga skolor i Anne Arundel County. Det finns 810 studenter i Anne Arundel offentliga skolor med COVID-19 och 49 anställda från och med onsdagen, enligt skolsystemets COVID-19-instrumentpanel.

Det finns också 2 483 studenter och 75 anställda listade som i karantän under skolsystemets policy att karantänera ovaccinerade individer som har identifierats som nära kontakter med en person med COVID-19 Från och med onsdagen.

Förra veckan sade skolans talesman Bob Mosier att byggnader skulle stängas för studenter och personal under pausen och vårdnadshavare använde elektrostatiska sprutor för att rengöra klassrum.

”I början av 2022 förblir vårt mål exakt vad det var under hösten: att framgångsrikt hålla skolor öppna för personligt lärande fem dagar i veckan till slutet av läsåret”, skrev Arlotto i brevet.

Arlottos tillkännagivande kommer också när Maryland bröt sitt rekord för nya koronavirusfall rapporterade om 24 timmar för fjärde gången denna månad, med 10,873 xnumx nya infektioner registrerade onsdag. Enligt Maryland Department of Health fanns det fler patienter på sjukhus med coronavirus onsdag, 2,046, än vid någon annan punkt under pandemin.

I enlighet med ny vägledning från Anne Arundel County Health Department och för att anpassa sig till de senaste rekommendationerna från Centers for Disease Control and Prevention, sa Arlotto att skolsystemet kommer att ändra sina karantänriktlinjer. Personal och studenter som testar positivt för COVID-19 måste karantän i fem dagar och måste vara symptomfria innan de återvänder till skolbyggnader.

Arlotto sa också att hälsoavdelningen kommer att förändra hur det bestämmer utbrott. I skolmiljöer definieras nu ett klassrum eller kohortutbrott som tre eller flera laboratoriebekräftade positiva fall under en 14-dagarsperiod. I mitten och gymnasiet kommer laboratoriebekräftade positiva fall i 5% av det totala antalet studenter och personal i en viss skola under en 14-dagarsperiod att vara ett ytterligare tröskelvärde för ett skolövergripande utbrott.

Om dessa tröskelvärden är uppfyllda kan det leda till ytterligare åtgärder från hälsoavdelningen, skrev Arlotto, som kan inkludera karantäner eller klassrum, klassnivå eller lagstopp.

”Fortsätt att öva nåd, tålamod och flexibilitet. De kommande månaderna kommer att ha sin del av utmaningarna. Jag är fast i min tro på att vi tillsammans kan navigera dem framgångsrikt, ” skrev Arlotto när han avslutade sitt brev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *