Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Museum of Historic Annapolis erbjuder utgångspunkt för att utforska stadens rika förflutna

Av 2 miljoner eller så Besökare som kommer till Annapolis varje år, en hel del är sannolikt här för att utforska huvudstadens rika historia. Men de kan ställas inför beslutet om var de ska börja.

Ska de läsa om George Washington avgår sin kommission vid Maryland State House först? Vad sägs om Svarta invånares historia på Banneker-Douglass Museum? Kommer det att ge tid att lära sig om stadens maritima lore på Annapolis Maritime Museum?

Historiska Annapolis och en mängd partnerorganisationer hoppas kunna ge ett definitivt svar på dessa frågor med ”Annapolis: An American Story,” den permanenta utställningen på Museum of Historic Annapolis på 99 Main St.

Utställningen, inrymd i en tidigare lanthandel byggd 1791 vid City Dock, kommer att fungera som en startplatta för alla historiska landmärken spridda över hela staden, säger Mary-Angela Hardwick, vice president för utbildning och tolkning vid Historic Annapolis, en ideell organisation som är engagerad i bevarandet av stadens historia.

Hardwick har arbetat för att få museum online i ungefär tre år. Det erbjuder tre våningar med utställningar uppdelade efter olika tidsperioder. Det kommer att ge både en översikt över nästan 400 års historia och direkta besökare till mer än ett dussin andra platser där de kan dyka djupare in i stadens förflutna.

”Detta borde inte vara ditt enda stopp; det här är förhoppningsvis en plats som exciterar dig att vilja gå ut och se alla dessa andra partnerwebbplatser”, sa Hardwick i slutet av December, ungefär en månad efter att museet började öppna för begränsade timmar på helgerna. ”Här kan du få den spotlight-historien i samhället.”

Hardwick siktar på en stor öppning av museet i mars när verksamheten kommer att expandera till sju dagar i veckan.

Historiska Annapolis har samarbetat med 11 historiska platser i hela Annapolis där besökare kommer att uppmuntras att besöka när de lämnar museet. De inkluderar Banneker-Douglass Museum, Maryland State House, Annapolis Maritime Museum & Park, Hammond-Harwood House, US Naval Academy Museum och Mitchell Gallery vid St.John ’ s College, plus fem platser som drivs av historiska Annapolis.

Under hela utställningen, storyboards erbjuder fakta och foton från olika delar av Annapolis historia. I det nedre hörnet av vissa skärmar finns QR-koder som leder besökare till webbplatsen för partnerwebbplatser och ger dem öppettider, biljettpriser och annan viktig information. Brädorna ger också den tid det tar att gå dit.

Till exempel är State House ca 6 minuters promenad. Mitchell Gallery ligger cirka 11 minuter bort.

Besökare styrs av en kronologi som löper längs väggarna, prickade med artefakter, videor och interaktiva skärmar som flipbooks. Varje berättar historier och teman i tiden och belyser viktiga datum och människor, som Marylands fyra undertecknare av självständighetsförklaringen, och en digital karta över protester och marscher medborgerliga rättigheter.

Ett av museets centerpieces är en 250 pund förgylld ekollon som i mer än två århundraden vilade på toppen av State House dome, ett avgörande inslag i Annapolis skyline. Efter 25 år i lagring återlämnades den 4 fot långa, mutterformade artefakten till Annapolis och visades i museets foyer.

Att titta på ekollon är gratis. Biljetter kan köpas för att se resten av museet, som innehåller en 8-minuters video som utforskar alla aspekter av stadens historia.

De fyra rummen på andra och tredje våningen bryts upp av epoker som börjar med stadens tidiga år från 1650 till 1800 när landet först bildades. I ett angränsande rum, 1800 till 1900, ”föränderliga tider”, förklaras skapandet av Naval Academy och omvälvningen orsakad av inbördeskriget.

Rummet ”mot lika rättvisa” på tredje våningen tittar på perioden 1900 till 1970. Den utforskar stadens växande ras och etniska mångfald med tillströmningen av invandrare och uppkomsten av den gamla fjärde avdelningen. Och slutligen, i ”The Power of Change” – rummet, belyser utställningen de senaste 50 åren och nickar till de framsteg som gjorts i lika rättigheter och brytning av glastak med valet av minoriteter och kvinnor till högre kontor.

I mitten av varje rum finns en stor installation som fångar sitt tema.

I ett rum sitter en tryckpress för att hedra den roll de tidiga tidningarna spelade i kampen för pressfriheten. I en annan, ett målat glasfönster på lån från Asbury United Methodist Church representerar stadens olika trosinstitutioner. Ett rum rymmer en stor utklipp som visar medborgerliga rättighetsledare som demonstrerar och deltar i sit-ins på höjden av segregering. Det ger en nick till det inte alltför avlägsna förflutna när inte alla Annapolis-invånare behandlades på samma sätt.

Utställningarna skämmer inte bort från historiens realiteter, inklusive omfattande våld vid landets grundande, akrimoni och oro under inbördeskriget, och fläckar av rasism, lynchningar och segregering.

”Jag hoppas att folk förstår hur denna gemenskap är en återspegling av den nationella historien,” sade Hardwick. ”Vad som händer här speglar på många sätt vad som händer när nationens historia utvecklas.”

Museiinstallationerna är permanenta; i alla fall, det kommer att bli några periodiska förändringar, särskilt på Community Gallery, en hall på första våningen, som kommer att visas på anmärkningsvärda Annapolitaner, institutioner, stadsdelar och trosorganisationer, sa Hardwick.

Original Trägolv kvar från byggnadens konstruktion, men uppdateringar har gjorts, inklusive en hiss och badrum som är kompatibla med amerikaner med funktionshinder Act.

Beläget vid foten av Main Street, museibyggnaden har fönster på tre sidor som vetter ut mot staden. Fönster lådor i varje rum erbjuder en förklaring av vad någon kan ha sett tittar ut under de senaste två århundradena. Till exempel har en låda ett foto från 1890 av Market House och Middleton Tavern och genom glaset ser byggnaderna väldigt lika ut i dag.

”Förhoppningsvis när du sedan går ut till staden, om du lämnar här, ger det dig en större uppskattning,” sa Hardwick. ”Förhoppningsvis uppmuntrar det människor att titta upp och titta runt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *