Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

St Albans kvinna lanserar gallgången cancer medvetenhet kampanj

En hjärtbruten St Albans kvinna kämpar för att öka medvetenheten om den sällsynta formen av cancer som hävdade sin fars liv.

Roy Evans dog av gallkanalcancer (cholangiokarcinom) i Januari i åldern 83 efter månader av tester.

Hans dotter Sally försöker nu se till att fler människor är medvetna om tecknen på detta tillstånd efter att regeringen sa att de inte hade några planer på att köra en specifik kampanj om denna form av cancer.

Förutom de vanliga symptomen på cancer som viktminskning, kräkningar och trötthet kan din hud eller ögonvitorna bli gula och du kan också ha kliande hud, mörkare kissa och blekare poo än vanligt.

Sally förklarade: ”min pappa blev sjuk över ett år sedan och även om han gick för många, ofta smärtsamma, tester de fortfarande inte kunde hitta orsaken till vad som hände.

”Sedan ett par veckor före jul började han bli gul och vi fick de hemska nyheterna. Han hade gallkanalcancer och det var terminal. Han dog hemma i Januari.

”Sedan hans död ville jag göra något så att fler familjer inte går igenom den smärta och hjärtesorg vi har och att sprida ordet om gallkanalcancer och att öka medvetenheten bland vårdpersonal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *