Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Företag

Yttrande: att regelbundet stödja investeringsvinnare är nästan omöjligt

Under vistelsen i Ludlow, Shropshire, för ett par dagar nyligen, min fru och jag tog tillfället i akt att besöka stadens exceptionellt vackra kapplöpningsbana och fördjupa oss i ’sport Of Kings’ för eftermiddagen.

Tävlingsdagar svika sällan, förutsatt att du har tillåtit den starka sannolikheten att förlora några quid till on-course bookmakers och räknade dessa förluster som en integrerad del av dagens kostnad.

Alla sju av Ludlows tävlingar var över antingen hinder eller staket, hinder som ökar amatörpunterens svårighet när det gäller att välja en vinnare. Men som en del av en tävlingsdagens spänning njuter du av en blygsam punkt, du måste tro att du plötsligt kan identifiera hästen som troligen kommer att springa till seger.

Programnoteringar kan kompletteras med aktuell information som hämtas från en mobil enhet; du kan titta på jockeys när de chattar sinsemellan; se hur imponerande en åktur ser ut som den leds runt paradringen; håll ett öga på prisrörelser som kalkas upp av bookies; observera självsäkra ägare som delar ett skämt och granskar löparna när de galoppar ner till startposten.

Men trots att du absorberar denna rikedom av hårda bevis, eller så tror du, när du går över till paddocken för att placera din insats, är sanningen att du har lite roligt: ingen kan vara 100% säker på att de har backat en vinnare.

Lyckligtvis bröt vi nästan ens över eftermiddagen – en eufemism för att säga att våra sammanlagda förluster aldrig översteg £25-efter att ha jublat hem två vinnare, även om vi aldrig hotade bookies vinster.

Om ingen konsekvent kan förutsäga hur en 7-hästkapplöpning kommer att utvecklas, vilken chans har vi att förutse aktiemarknadens resultat under de närmaste 12 månaderna efter den viktigaste sociala, politiska och ekonomiska omvälvningen som de flesta av oss någonsin har bevittnat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *