Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Pubens framtid är säker säger ägare

Framtiden för en London Colney community pub ser ut att vara i säkra händer efter försäkran från ägarna.

Hyresvärdar Simon Niemiec och Mev Madoorapen delgavs den vita hästen efter tio år i slutet av 2021, och väckte oro efter att puben förblev slutare – utan tecken på återupptagning inom en snar framtid – månader senare.

Förra månaden mottogs en planeringsansökan av St Albans district council (SADC) för tillhandahållande av fyra lägenheter på pubparkeringen, med tillgång från Morris Way, tillhörande parkering och landskapsarkitektur.

Men även om det ingår kvarhållandet av befintliga offentliga hus och trädgård, många grannar fruktade utvecklingen av parkeringen var det första steget mot hela platsen omvandlas för bostäder.

Även om Herts-annonsen kontaktade ägare Punch pubar om deras planer för webbplatsen, vi fick inget svar förrän efter publiceringen av vår första berättelse förra veckan.

Operations director Sarah Edmunds sa: ”The White Horse är en fantastisk pub, och vi är glada att bekräfta att vi snart kommer att slutföra en betydande investering för att renovera puben i stor utsträckning.

”Vi vill försäkra medlemmarna i det lokala grannskapet om att White Horse förblir en viktig del av Punch estate och kommer att förbli i hjärtat av samhället under många år framöver. Vi ser fram emot att uppdatera dem med mer information om deras nya utseende pub lansering mycket snart.”

Cllr ’ Dreda Gordon har tagit sina egna steg för att skydda puben, och andra i byn:

”Förra onsdagen lade London Colney Parish Council in ansökningar till SADC för tillgång av samhällsvärde för status, inte bara för den vita hästen utan också den gröna draken, tjuren och Colney Fox för att samhället i London Colney ska ha alternativ om det skulle finnas något drag av bryggerierna för att stänga dem för ombyggnad.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *