Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Annapolis avbryter personliga City Dock-evenemang för Nyårsafton på grund av COVID-oro; fyrverkerier visas fortfarande

Mitt i ökande oro över spridningen av coronavirus och dess Omicron-variant meddelade staden Annapolis på måndag att den avbröt sina personliga nyårsafton på City Dock planerad till fredag kväll. De två fyrverkerierna fortsätter som planerat.

De personliga händelserna i Susan Campbell Park, som skulle ha inkluderat musikaliska föreställningar klockan 4 och DJs klockan 9, ”tenderar att uppmuntra stora sammankomster”, enligt ett pressmeddelande från staden. Avbokningarna är avsedda att hjälpa till att ”skydda folkhälsan”, säger frisläppandet.

Stadens första fyrverkeri kommer att fortsätta som planerat klockan 5:30, med en andra skärm att följa vid midnatt.

”Denna våg av infektioner sätter en belastning på resurser inom allmän säkerhet och hälsovård”, sade borgmästare Gavin Buckley i ett uttalande. ”Vi vill att folk ska fira, men att göra det säkert och på ett sätt som inte ytterligare beskattar sjukhus och allmän säkerhetspersonal.”

Både stadens tältfest och fyrverkeri avbröts 2020 på grund av coronavirus också.

Buckley sade Annapolis invånare och företag bör flytta sammankomster utomhus där det är möjligt, begära bevis på vaccination eller negativa tester för inomhus händelser, och uppmuntra bärandet av ansiktsmasker i alla trånga inställningar, både inom och utanför.

På torsdag, Buckley förklarade undantagstillstånd för Annapolis, effektiv i 30 dagar. Ordern ger staden möjlighet att rulla ut resurser för att bekämpa viruset i Annapolis och att återhämta sig från den kraftiga ökningen utan att kräva några särskilda mandat eller nedläggningar.

Vid tillkännagivandet av undantagstillståndet förra veckan sa Buckleys kontor också att staden förbereder sig för att få tillbaka tillfälliga uteserveringstillstånd på parkeringsplatser och kommunala parkeringsplatser — liknande stadens ”återhämtningszoner” under hela koronaviruspandemin. Kommunfullmäktige är inställd på att överväga att ändra koden för att tillåta uteservering permanent vid sitt möte Jan. 10.

Maryland på måndag lade till 5 376 fall av koronavirus till statens tal, vilket innebär att summan sedan pandemin började till 668 790. Detta följer några 25,000 xnumx nya COVID-19-fall som lades till söndag efter en dagslång nedskärning i testningen för julhelgen. Statens testpositivitetsgrad steg till mer än 16% och sjukhusvistelser steg till 1,584 på måndag, enligt Maryland Department of Health data.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *