Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Anne Arundel Economic Development Corp. ger företag nästan $ 650,000 att hjälpa till med oktober översvämningar reparationer

Anne Arundel Economic Development Corp. tilldelade nyligen $ 647,095 i bidragspengar till 21 småföretag i och runt Anne Arundel County som påverkades av den rekordbrytande översvämningen som området upprätthölls den okt. 29 och 30.

Av dessa 21 företag var 18 i Anne Arundel County, med de andra tre på östra stranden. Varje företag kan få upp till $50,000 i statlig finansiering till AAEDC från Video Lottery Terminal Disaster Recovery Relief Program, eller VOLT, för att hjälpa till med skador och ekonomiska bakslag från att behöva stänga under reparationer, enligt ett pressmeddelande.

”Vi såg en hel del skador på utrustningen. Det fanns kylskåp som, när saltvattnet kommer in i maskinen, fungerar de inte längre, många apparater. Vi täckte viss inkomstförlust om de stängdes och vi täckte också en del lager,” sa Steve Primosch, aaedc vice president of finance.

YogaVibez i Edgewater var tvungen att stänga i två dagar på grund av översvämningen, vilket förstörde en del av sin utrustning.

”De flesta av de fysiska skadorna var några förvrängda dörrar, saker som det strukturellt, men då förlorade vi en hel del av våra yoga rekvisita och två bord, så allt som allt inte en stor mängd saker blev skadade. Det var mycket mer tidskrävande i saneringen, ” YogaVibez ägare Kate Grove sa.

Grove sa att några av bidragspengarna också gick mot att betala besättningar för att städa upp. Hon sa att bidraget var den enda hjälp hon fick eftersom hon inte kände att det skulle vara värt att involvera försäkring.

För ett annat företag som drabbats av översvämningen, Storm Bros.Ice Cream Factory i centrala Annapolis, ändrade bidraget hela sitt öde. Ägaren Sveinn Storm övervägde allvarligt att sälja verksamheten för första gången under sina 45 år av drift tills han fick bidraget.

”För första gången någonsin tänkte jag,” Jag kommer att sälja ut. Jag är klar. Stick en gaffel i mig. Jag ska bara sälja den till någon och vara klar med det,” och jag älskar verksamheten, ” Storm sa. ”Bidraget gjorde en enorm skillnad. Jag skulle definitivt ha stängt genom vintern, och jag skulle ha förlorat alla mina anställda eftersom de skulle ha varit tvungna att hitta annat arbete. Det finns inget sätt jag skulle ha gjort det så långt jag är nu.”

Storm sa att han använde pengarna för att betala anställda och räkningar, byta ut utrustning som frysar och skåp och städa butiken. Han var tvungen att stänga verksamheten i 14 dagar på grund av skadan.

Pengarna från AAEDC var den enda hjälpstormen som fick hjälp efter översvämningen, sa han. Hans översvämningsförsäkring täckte inte någonting eftersom en del av översvämningsskadorna berodde på att det närliggande avloppet säkerhetskopierades till följd av grundvatten, något som hans försäkringsbolag, Selective Insurance Company of America, inte täcker.

[Mest lästa] cancerpatienter strandsatta av tvist mellan onkologer, Anne Arundel Medical Center ”
”Så du är tvungen att ha dessa försäkringar. Jag måste ha översvämning försäkring för min inteckning, ” han sa. ”Men det är absolut värdelöst.”

Storm, som fick cirka 35 000 dollar från bidraget, sa att han inte listade alla utgifter som översvämningen kostade det affärsliknande saneringsarbetet och fick höra inledningsvis, innan försäkringsgivaren granskade påståendet, att han skulle täckas.

Men grant money Storm fick, i kombination med besparingar som han hade gömt undan för vintern, hjälpte honom att komma igenom.

”De människor med bidraget, de var bomben,” sa han. ”Det var den bästa upplevelsen jag hade med regeringen någonsin. De verkade verkligen bry sig.”

Storm sa att han är särskilt glad att han kommer att kunna fortsätta driva verksamheten själv för sin familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *