Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Anne Arundel varsity roundup (Dec. 29): St. Mary ’ s boys basketball krönt mästare på Florida turnering

St. Mary ’ s boys basketball avfyrade varningsskott förra vintern när det tog ner flera Maryland Interscholastic Athletic Association en konferens lag.

Nu har den truppen ett annat pris att hänga på väggen.

De heliga reste till Kissimmee, Florida, den här veckan, där de besegrade Wausau West (Wisconsin), 49-33, för att hävda titeln i KSA Events Holiday Basketball Tournament på onsdag. Efter en grov start på sin säsong Rider St.Mary ’ s (10-6) nu en nio-spel vinnande rad.

Senior Jacob Aryee samlade turneringens mest värdefulla Spelarutmärkelser efter att ha gjort 72 poäng totalt i fyra matcher, inklusive 17 i finalen, 13 i den nära semifinalen och högst 23.

Aryees prestation följer hans gradvisa återgång till tävling. Skada höll honom i sidled under de första veckorna av spelet den här säsongen, men det verkar nu som att junioren tar tyglarna igen som en av St.Marys mest produktiva scorers.

”Det är enormt för hans självförtroende,” sa Saints tränare Trey Quinn. ”Att slå upp tidigt på året och ta bort spel skadar honom, han avrundar in där vi förväntade oss att han skulle vara och han förväntade sig att vara.”

Titeln i sig var inte St.Marys enda anmärkningsvärda prestation. För att komma till mästerskapsspelet slog de heliga av Olympia, det Nr 12-rankade laget i Washington state enligt MaxPreps, 47-41. Connor Harris följde Aryees 13 poäng och sju returer med 10 poäng och sex brädor. Peyton Mason och Aidan Harris följde med nio poäng vardera.

”Det är nog lika bra för en vinst som vi tror att vi har haft,” sa Quinn. ”Det var ett högkvalitativt team och det tog lite av alla att få det gjort. Det känns som att vi spelar på en hög nivå just nu.”

Pojkar basket
Broadneck 62, C. M. Wright 43
Tromaine Jones slog ner 25 poäng och samlade 10 returer när Bruins kantade ut Mustangs i Bogle Mixer holiday tournament på Glen Burnie. Senior Josh Ehrlich bidrog med 10 poäng samt sex assist medan Jordan Brown hade åtta poäng och sex assist.

Burlington (NC) 72, ärkebiskop Spalding 63
Cavaliers led sin första förlust mot nr 3-laget i North Carolina som en del av John Wall holiday basketball tournament i Raleigh. Jordan Pennick ledde sitt besättning med 19 poäng medan Villanova begår Cam Whitmore nettade 17 poäng och en laghög sju returer. CJ Scott lagt i 13 poäng och sex samlingar av glaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *