Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

Mamma i domstol över ’fabricating’ barns hälsofrågor

Hertfordshire County Council hävdar att mamma – som inte kan identifieras av juridiska skäl – har spenderat år på att tillverka, inducera och/eller överdriva medicinska tillstånd hos sin dotter, vilket fick den lokala myndigheten att ansöka om vårdorder.

Rådet säger att barnet, som är i grundskolan, har fått onödiga medicinska ingrepp, utredningar, undersökningar, medicinering och behandling, vilket resulterar i betydande känslomässig och fysisk skada och försummelse i sin mammas vård.

Under en faktaundersökning hörde Watford Family Court från vittnen inklusive familjemedlemmar, medicinska experter och flickans lärare.

Mamman har ständigt väckt oro över tillstånd inklusive astma, autism, ADHD, hörselnedsättning, en squint, sömnapnoea, näsblod, utslag, hypermobilitet, öroninfektioner och allergier.

Kronologin för flickans medicinska historia sprang till 43 sidor – den fullständiga medicinska bunten var 1 425 sidor.

Hans Hedersdomare Richard Clarke drog slutsatsen att mamman hade tillverkat och / eller överdrivit, men inte inducerat några tillstånd eller symtom.

En konsult barnläkare, som expertvittne, sade att det är mycket troligt att flickan har lidit fysisk skada, på grund av olämpliga injektioner, och emotionell skada, som hon var tvungen att ’spela’ rollen av ett barn med problem att stödja sin mamma, samtidigt veta att det var felaktigt.

Flickan har diagnostiserats med ADHD, global utvecklingsfördröjning och spontan urtikaria – nässelfeber.

Mamma sa: ”jag accepterar inte att jag på något sätt överdrivit barnets symtom eller vilseledde proffsen för att orsaka onödiga kirurgiska ingrepp.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *