Cibra.info

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Hälsa

South River boys basketball tacksam för 87-46 vinna över Chesapeake när COVID oroar utplåna semesterturneringar

South River boys basketlag haft något sällsynt onsdag, och spelarna försöker göra det bästa av det.

Seahawks snedställda 87-46 seger över Chesapeake på Glen Burnies Bogle Mixer var en av de enda showerna i stan. Oro över stigande fall av OMICRON-varianten av coronavirus utplånade de flesta semesterturneringarna under veckan mellan jul och nyår. tränare och spelare från tjejlag och andra pojkelag kom för att titta på och beklagade sina egna förlorade spel.

Junior Cash Herndon, som ledde Seahawks med 17 poäng, kallade sin grupp ett ”dag för dag-lag.”Han menar inte det i den fruktade skada-eller-sjukdom coachspeak slags sätt, men i känslan daglig tacksamhet slags sätt.

”Det är en välsignelse att kunna spela fortfarande,” sa Herndon.

Holiday turneringar var långt ifrån de enda händelserna som utplånades. Strax före jul avbröt flera program spel. Hela skolor som ärkebiskop Spalding valde att stänga friidrott Från december. 20 framåt, med den uttalade avsikten att återuppta spelet i Januari. Län som Howard och Prince George stängde också friidrott för tillfället. Som det står finns det flera program runt Anne Arundel osannolikt att återuppta när tävlingen förväntas komma igång igen nästa vecka.

Boost är exakt vad South River (5-1) ville ha, med tanke på att det kommer att spela sex matcher på 11 dagar. Åtminstone på papper.

”Det är lite nervpåfrestande att veta [COVID] kommer runt,” sa Herndon. ”Vi försöker sätta det i varje spel som det kan vara vårt sista spel.”

Junior Trashaun Timmons, som gjorde de flesta av hans 16 poäng under tredje kvartalet onsdag, talade till alla ”små saker” South River följer till en tee. Seahawksna ser till att hålla masker på när de inte spelar aktivt — liksom mandatet i länet. Seahawks väljer att bara verkligen umgås med varandra.

”Vi försöker verkligen göra vår del eftersom vi verkligen har något speciellt,” sa Timmons. ”Vi vill inte förlora det på grund av ett dumt misstag.”

”Jag betonade bara verkligen killarna att inte ta någonting för givet,” sa Hall. ”Oavsett om det är en skada eller något annat, ges ingenting.”

Det brottet flödade rikligt bakom bågen onsdag som South River slog 12 3-pekare, ledd av senior Zarek Wheatley (16 poäng) med fyra. Många av Seahawksna har spelat tillsammans sedan grundskolan och kemin kan inte förnekas i de smarta övergångspasserna och hjälper till genom trafik, vilket resulterar i tripplar eller svåra layups.

Seahawksna imponerar också på sig ett mantra, i praktiken och i spel: ”skottet är alltid rätt.”

”Vi säger alltid om det finns möjlighet till ytterligare ett pass, om en annan kille kan ha ett bättre skott att vinna ögonblicket, låt oss göra det,” sa Hall. ”Det är förtroende. Vi vill att våra killar spelar med självförtroende.”

Med tanke på hur många skott Chesapeake hade, Seahawksna var lyckliga att de flesta av dem sprutade ut ur fälgen. South River chugged gradvis in i sitt brott, eftersom Timmons öppnande 3-pekare förblev väglagets enda poäng ett tag.

Junior Blake Burrows (14 poäng), som bidrog med en del av den efterföljande poängen, sporrade ett första brott. När South River bosatte sig i spelet återspeglades resultattavlan som sådan.

Den snabbstartstakten är avsiktlig; utan mycket Storlek att lita på, South River bankar sin poäng på sin hastighet. Seahawks maximerar det faktum att de kan göra poäng från hela banan — och varje natt verkar det vara någon annan.

”När du har killar som kan göra poäng, när du har killar som kör golvet, vill vi spela aggressiva,” sa Hall. ”Vi pratar om att spela med en ”attack” mentalitet.”

Chesapeake gjorde det inte mycket. Cougars enda första kvartals frikast av Rushaun Tongue (11 poäng) förblev allt de kunde samla i sex minuter. Som sådan bar South River en rejäl 20-5 ledning in i den andra.

Fortfarande, Cougars kände energin i det hela lite mer under de kommande åtta minuterna. Korgar återkom oftare som producerar på sommaren, som Luca Genovese öppnade saker med en 3-pekare. Cougars skanderade” försvar ” med förnyad kraft.

Men Seahawks hade aldrig slutat känna sin rytm. Som sådan fortsatte de att rulla.

Herndon såg Genoveses trippel och svarade med två, rygg mot rygg, liksom Wheatley. Burrows gjorde en egen 3-pekare.

Den fruktbara skörden från omkretsen hjälpte South River Att upprätthålla en 20-punkts fördel över Cougars vid halvtid, 43-23. Seahawks fortsatte att dra sig undan i andra halvlek och gick upp 70-34 i slutet av den tredje.

”Som våra första sex matcher har visat, varje natt kan det vara en annan kille,” sa Hall. ”[Igår] var det James [Crimaudo] som gjorde 25. Cash, Blake, Trashaun ta in 12 per natt. Zarek steg också upp idag. Dessa killar vill komma ut och köra golvet och vara aggressiva offensivt. Vi försöker dra nytta av det.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *